Udstyrsmodul 2 – Respirator

Der findes mange forskellige leverandører af respiratorer i Danmark der hver har mange forskellige modeller. Nogle er små og lette at transportere med et begrænset antal funktioner. De nyeste er højavancerede med en række forskellige ventilationsprogrammer, der ofte er i stand til automatisk at ændre ventilationen til det patienten har brug for. Desværre varierer en række elementer af de tilhørende dele mellem producenterne, ligesom hver producent har deres eget navn for ellers sammenlignelige ventilationstyper. Slutteligt er knapper, ”hjul” og touch screen, der bruges til at interagere med respiratoren ligeledes forskellige mellem leverandør og modeller.

Af alle ovennævnte grunde kan det derfor virke overvældende at stå overfor sin første respirator. Derfor er specifik oplæring på egen intensiv afdeling uerstattelig. Alligevel er der en del at hente i nedenstående video-link hvor en række respiratorer gennemgås.

Dräger

Et omfangsrigt online e-learningsprogram på linket nedenfor (kræver Adobe Flash Player):

https://static.draeger.com/trainer/V500Trainer/V500Trainer_online/start.html

På nedennævnte link, findes en video, ”Introduktion til anæstesiapparatet”, der demonstrere en respirator der typisk anvendes på en operationsgang, men godt kan forventes at blive anvendt til COVID-19 intensiv patienter.

https://www.vest.rm.dk/afdelinger/anastesiologisk-afdeling/til-fagfolk/undervisningsvideoer-vedrorende-covid-19/

Nedenfor ses en Oxylog 3000 demonstreret. Denne model anvendes primært til intern og ekstern transport af respiratorbehandlede patienter. Men det er ikke utænkeligt at transport-respiratorer kan komme i brug som faste respiratorer i forbindelse med den igangværende udvidelse af intensiv pladser.

En alternativ video:

Maquet

På dette link, findes to videoer der gennemgår opsætning og indstilling af en Servo-U respirator, der er anvendt i flere regioner.

Hamilton

Anvendelse:

Klargøring:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s