Udstyrsmodul 3 – Intubation

Intubation af en COVID-19 patient er en højrisikoprocedure for både personale og patient. Af samme årsag kræver det højt specialiserede anæstesiologiske kompetencer samt særlige værnemidler. I tilfælde af pludselig uønsket ekstubation eller pludselig respiratorisk forværring hos en COVID-19 patient, der ikke er tilkoblet en respirator, tilkaldes vagthavende anæstesilæge omgående sammen med erfaren intensiv sygeplejerske. Man vil i denne situation kunne hente udstyr, men uerfarent personale skal ikke nærme sig patienten. Af samme årsag berøres emnet kun kort på denne hjemmeside og der linkes i stedet til beskrivelser fra andre hjemmeside.

Generelt kræver intubation, at patienten er fuldt bedøvet (generel anæstesi). Det kræver grundig forberedelse af udstyr, overvågning og medicin. Intubation af den kritisk syge patient kan først udføres efter samtidig indgift af et sovemiddel og et relaksans (eksempelvis rocuronium) ofte suppleret med et opioid. Yderligere information om intubation af COVID-19 patienter kan findes her.

Nedenstående er et eksempel på checkliste i relation til intubation udarbejdet af Royal College of Anaesthetists og suppleret af denne vejledning.

page3image2472062864

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s